Jak zjistit, na jakou práci se hodíte

Jak zjistit, na jakou práci se hodíte

Volných pracovních pozic je čím dál tím víc a vy chodíte každý den domů s plnou hlavou pochybností, jestli je vaše dosavadní zaměstnání hnacím motorem vašeho života? Přebytek dobrých pracovních příležitostí vám hraje do karet, ale v hlavě máte stále otazník: V čem jsem vlastně dobrá/ý a existuje vůbec místo, na které bych se perfektně hodil/a? Přečtěte si o způsobech, jak najít vhodné místo na trhu práce a s tím spojenou seberealizaci.

TIP! Absolvovali jste školu a trh práce je pro vás velkou neznámou? Přečtěte si našich pár tipů, jak si cestu k vysněné práci zjednodušit!

 

Co chcete v životě dělat?  

Pravděpodobně byste tento blog nečetli, pokud byste neměli alespoň malou pochybnost ohledně své životní náplně. Jak znovu získat tu takzvanou jiskru, která vás naplní a otevře dveře k seberealizaci? Zavzpomínejte na dětství, kdy jste si přáli být astronautem nebo veterinářem. Nemusíte říct konkrétní název pozice a firmy, ale vytvořte si určitou skicu vašich snů a na tom začněte stavět. Probuďte v sobě to ambiciózní dítě, kterým jste kdysi  byli!

TIP! Zjistěte jaká jste osobnost, třeba vás výsledek nasměruje správným směrem. 

 

Záliby nemusí být pouze volnočasové!

Každý den počítáte minuty do konce pracovní směny, abyste se mohli začít věnovat tomu, co máte opravdu rádi? Zkuste zapřemýšlet, jestli byste své koníčky nedokázali proměnit v zaměstnání. 

Baví vás číst? Podívejte se na nabídky práce, kde se pracuje s textem. Rádi sportujete? Možná je pozice trenéra šitá právě pro vás. Ve fantazii se meze nekladou, sepište si vše co máte rádi, a v čem jste dobří. Určitě vás něco napadne.

TIP: Nenechte se demotivovat neúspěchem při hledání práce. Zde máte 5 tipů, jak se z něj poučit!

 

Dovzdělejte se v oblastech, které jsou nezbytné

Představu o ideálním zaměstnání už pravděpodobně máte. Bohužel jen to k jejímu získání nestačí.  Každá pracovní pozice vyžaduje určité znalosti a dovednosti, které je zapotřebí splnit. Ve většině případech se jedná o běh na dlouhou trať, ale stojí za to! Existuje mnoho online kurzů i zdarma, co  vám pomohou vyplnit mezery např. v digitálních znalostech a dovednostech!

TIP! Naučte se jak využít svůj potenciál a nalezněte smysl svého života!

 

Zajistěte si lepší finanční ohodnocení!

Buďme k sobě upřímní, finanční ohodnocení za vykonanou práci je druhým nejdůležitějším faktorem. Nemusí jít nutně o mzdu jako takovou, ale o různé benefity, které se k ní pojí ať už mluvíme o multisport, důchodovém pojištění, umístění kanceláře či technickém vybavení. Pokud vás dosavadní pozice naplňuje, ale finančně to nestojí za řeč,  zhodnoťte sami , jestli byste nenašli stejnou práci za vyšší mzdu. Zároveň je skvělé hledat práci v oblasti, která by vás bavila. 

TIP! Podívejte se na trendy v oblasti benefitů, které zaměstnavatelé v roce 2022 začali poskytovat!

 

Hledání motivace k práci a nalezení štěstí při jejím vykonávání je sen každého kandidáta. Věnujte čas poznávání sama sebe a vynaložené úsilí se vám nesčetněkrát vrátí. V zaměstnání trávíte průměrně 8 hodin denně, tzv. čtvrtinu celého dne, chcete aby přišla nazmar? Mrkněte na nabídku práce v Čechách i zahraničí na jobs.datacruit.com!